Nystart – omtag – uppstart

När är ni redo att utvärdera läget och starta om, växla upp eller ta ett ordentligt omtag?

Vad behöver ni för att sätta en nollpunkt för post corona i er verksamhet?

När är det dags..?

Med allt som hänt i världen sedan i vintras, så finns det ett uppdämt behov av att få ”veta” vad som gäller, få några krokar att hänga upp sanningar och vetskaper på. Ingen vet ju hur det ska gå, vad som kommer att hända, hur länge det kommer att hålla på eller vad som gäller om en månad. Därför är det viktigt för oss att känna någon form av trygghet med att vi inte vet, men att vi kan leva med det och anpassa oss efter att vi inte vet.

Ett sätt att göra det är att reflektera och ventilera förväntningar, förhoppningar och farhågor. Ett annat är att göra en resursinventering kopplat till en nulägesanalys. Ett tredje sätt är att diskutera och kommunicera med kollegor, samarbetspartners, leverantörer och kunder.

Vad dessa alternativ leder till går inte att veta. Men det är ok, vi kan inte veta. Men med den input vi får så har vi i alla fall något att förhålla oss till. Och det är en start.

Med reflektion, nulägesanalys och kommunikation som bas kan ni skapa er egen nystart. Utifrån vad ni kommer fram till så har ni en referenspunkt som kan hjälpa er att sätta nya mål, kanske till och med finna nya vägar för att nå dem. Revidera, utvärdera och omvärdera om så behövs.

Alternativet är att sitta still i båten och vänta ut stormen. 

Är ni redo för aktiv reflektion och för att få tillgång till nya perspektiv?

Vad jag tror att vi alla behöver just nu är någon form av klarhet. Om den klarheten är att vi inte vet, då får det vara så. Och det kan ju vara skönt att veta det åtminstone. Möjligen finns det saker vi faktiskt vet och kan påverka, möjligheter vi inte ser om vi inte tittar ur nya synvinklar med nya perspektiv.

Det är det reflektion kan hjälpa till med! 

  • Analys
  • Utvärdering
  • Dialog 
  • Kontemplation.

4 delar av reflektion, som var för sig gör skillnad, men som i kombination med varandra blir än mer kraftfulla och effektiva.

Jag hjälper er gärna med er process att reflektera och komma vidare. Se det som ett första steg att ta reda på vad ni vet, vad ni inte vet och vad ni behöver veta. De händelser och upplevelser vi alla har av corona och dess påverkan på hälsa, ekonomi och samhälle behöver ventileras och bearbetas. 

Genom att koppla det till er egen verksamhet och se på era möjligheter och behov, så är sannolikheten att ni kommer vidare större än om ni inte tar tag i och utnyttjar de referenser och erfarenheter ni tillsammans besitter.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *