Handledning

Stöd för ledare och medarbetare 

Har du någon du kan prata fritt med?
Finner du tillräckligt med utrymme för reflektion?
Har du tid och resurser att se på saken ur olika perspektiv?

  • Med handledning får du en samtalspartner och ett levande bollplank som genom vitala diskussioner och ett coachande förhållningssätt hjälper dig att hålla dig på rätt kurs
  • Du får stöd och push att prioritera, ventilera och reflektera, vilket skapar förutsättningar för minskad stress och färre brandkårsutryckningar
  • Handledningen ger dig en struktur som skapar utrymme för din personliga process som ledare eller medarbetare

Handledning är en schemalagd aktivitet. Det innebär att du prioriterar och avsätter tid för din egen utveckling, genom möten med din handledare löpande. Denna struktur skapar ett fönster för dig, en återkommande tid, i vilket du får in nytt syre i ditt system. Vetskapen om att du inom snar framtid har ett möte inbokat med din handledare lättar på trycket av det som ofta upplevs som akut. 

“Som din handledare arbetar jag med ett coachande förhållningssätt, men ger också råd och delar med mig av erfarenheter och idéer. Tillsammans fokuserar vi på ditt arbete och din utveckling till 100%. En viktig del av handledningen handlar om att du får stöd i att reflektera och att du ger dig själv tid att reflektera. I reflektionen får du nya perspektiv, möjlighet att processa problem samt utrymme att växa, formulera tankar eller förbereda dig inför viktiga uppgifter eller beslut.

Mellan samtalen kan det hända att du får övningar eller uppdrag av mig. Dessa syftar till att få dig att träna. Genom träning på nya saker, tankar eller synsätt ges du möjlighet att fördjupa eller förfina din potential.” // Magnus

Vad är viktigt för dig?

Vanliga samtalsämnen och diskussioner inom handledning är; 
effekten av feedback, tydlig kommunikation, ledarens roll, policyfrågor, struktur, frustration och hur du dealar med det, prioriteringar, stress, tidspress och deadlines, värderingar, metoder och modeller för utveckling, personliga mål, livsåskådning och drömmar, beslutsprocesser, personligt v/s privat, verktyg i vardagen etc.


När – Var – Hur

Handledningen pågår minst tre månader, med 2 samtal i månaden. Utöver de schemalagda samtalen så har du möjlighet till 5-minutare vid akuta eller brådskande behov av dialog.

Efter dessa 3 månader kan du själv välja att fortsätta på samma sätt, eller välja ett annat format, med t ex 1 samtal i månaden eller 1 samtal var 3:e vecka. Ofta fortsätter dessa samtal flera år!

Samtalen sker på telefon eller via videosamtal. Om möjligheten finns så kan samtalen naturligtvis även ske IRL någon gång då och då.
Tips: du kan om du så önskar kombinera dessa samtal med motion. Om vi har samtalen via telefon så kan du samtidigt ta en power walk och slå två flugor i en smäll!

Pris

Ett första samtal på 30 minuter är gratis. I det kan du känna efter om detta är något för dig. Boka en tid genom att kontakta oss.

Grundupplägget på 3 månader, 2 samtal i månaden, samt tillgång till 5-minutare efter behov ligger på 5.000 kronor per månad (15.000 kronor ex moms).

Därefter kostar ett upplägg med samma premisser 4.200 kr/månad ex moms.

Vid ett fortsatt upplägg på 1 samtal i månaden hamnar summan på 2.900 kr/månad. Vid ett samtal var 3:e vecka blir summan 3.500 kronor i månaden.

Längden på dessa upplägg avgörs individuellt. Alla priser ex moms.


Referenser

”I handledning med Magnus får jag stöd att se möjligheter i mitt ledarskap.  Jag får ny motivation i min kunskap och erfarenhet och samtidigt en utmaning att våga se i nya perspektiv, både som person och för den verksamhet jag ansvararf ör.  Ju mer jag vågar kliva ur min personliga ” komfortzon ”, ju mer glädje har jag av handledningen. Magnus använder sig av ”empowerment ”, hjälp till självhjälp.  Jag får en kartbild av möjligheter och verktyg. Jag utmanas att tänka, planera, genomföra och utvärdera mitt ledarskap  på ett mycket professionellt sätt. Magnus arbetar strukturerat och är skicklig att förstå kompexiteter i kommunikation och organisation.  Att han dessutom har en skön humor får summera min belåtenhet att ha Magnus som handledare i min person- och ledarutveckling.”

Amelie Junger/ Församlingschef Eskilstuna Församling- Svenska Kyrkan
(65 medarbetare att vara chef för)

Magnus har varit en ovärderlig och regelbunden samtalspartner i flera års tid. Han har hjälp mig att se saker ur nya perspektiv, att sortera tankar och hitta tydliga prioriteringar. Det har hjälpt mig både att bli produktivare och effektivare i mitt arbete, och att känna en större glädje och frihet i livet som helhet.
Magnus har i mina ögon ett sätt att förhålla sig i mötet med mig, och andra människor, som är byggt på respekt, öppenhet och ärlighet. Han blandar omtänksamhet med en tydlig rakhet som gör det lätt att ta till sig det han säger. Han personifierar utvecklande reflektion för mig och har både en klarsynthet och livserfarenhet som är sällsynt. Hans frågor, tankar och råd har otaliga gånger hjälpt mig vidare när jag känt att jag kört fast eller haft svårt att fatta ett bra beslut.
Jag rekommenderar honom därför mycket varmt för den som söker någon form av utvecklande handledning.

Markus Amanto/ Ledarskapskonsult/ Altaleda AB