Reflektionssamtal

Nu när det händer så mycket i vår värld, är det viktigt att reflektera och bearbeta löpande.
Det är också “perfect timing” för just detta, då vi har lite mer tid och dessutom färska referenser kring att allt inte är som vanligt.
Jag erbjuder reflektionssamtal i två varianter:

A: enkilda samtal

Löpande samtal där du kan prata fritt om vad du vill. Syftet med samtalet är att reflektera över din situation, dina tankar och känslor. Jag fungerar som motpart i en dialog med dig själv. Det kan handla om ditt ledarskap, dina drömmar och visioner eller om problem och hinder som står i din väg.
Målet är att ge dig nya perspektiv, öka din medvetenhet om vad som är viktigt för dig och att få dig att slappna av och släppa på stressen.

Denna samtalsform har ingen given agenda. Den bygger på principen att det som är viktigt kommer att poppa upp och visa sig.

B: gruppsamtal

Efter en kaotisk tid på arbetsmarknaden och uppoffringar av olika slag, så är behovet av att ventilera och reflektera över framtiden stor. Om ni har behov av att tillsammans skapa ett forum för detta, så hjälper jag gärna till.
Än så länge kör vi detta på distans via videosamtal, men så snart det är möjligt är IRL att föredra.

Kort om reflektion

Reflektion är inte bara att stanna upp och tänka efter. Det är så mycket mer!
– All utvärdering och analys är en form av reflektion.
– Stor del av den kommunikation och de dialoger vi har är också en typ av reflektion.
– Och självklart är all form av kontemplation reflektion.
Allt som kan få dig att värdera och/eller omvärdera, upptäcka nytt eller skapa aha-upplevelser är någon form av reflektion. Det är en stor del av våra liv, vare sig vi tänker på det eller ej.

Vi behöver reflektera för att ta kloka beslut, för att våga göra nytt, för att utvecklas. Med aktiv och effektiv reflektion kan du dra nytta av dina kunskaper, erfarenheter och misstag. Du blir effektivare samtidigt som du lär dig mer om dig själv.
Du kan utveckla din förmåga att reflektera genom träning och skolning. Det finns massor av övningar och metoder att använda.


“Jag har arbetat med grupper och ledarskap i dryga 20 år, med reflektion som verktyg. En fördel jag finner med reflektion är att det ger nya perspektiv och infallsvinklar som är svåra att nå utan att stanna upp. Det är så häftigt att se när sambanden och aha-upplevelserna klarnar och insikter formas. Det är kraftfullt och effektivt. Och kul!”

Låter det intressant?
Hör av dig så testar vi. Första samtalet är gratis.
Hur ofta eller hur länge bestämmer vi ihop.

Referens

”I handledning med Magnus får jag stöd att se möjligheter i mitt ledarskap.  Jag får ny motivation i min kunskap och erfarenhet och samtidigt en utmaning att våga se i nya perspektiv, både som person och för den verksamhet jag ansvar för.  Ju mer jag vågar kliva ur min personliga ” komfortzon ”, ju mer glädje har jag av handledningen. Magnus använder sig av ”empowerment ”, hjälp till självhjälp.  Jag får en kartbild av möjligheter och verktyg. Jag utmanas att tänka, planera, genomföra och utvärdera mitt ledarskap  på ett mycket professionellt sätt. Magnus arbetar strukturerat och är skicklig att förstå kompexiteter i kommunikation och organisation.  Att han dessutom har en skön humor får summera min belåtenhet att ha Magnus som handledare i min person- och ledarutveckling.”

Amelie Junger/Församlingschef Eskilstuna Församling- Svenska Kyrkan
( 65 medarbetare att vara chef för )