Småföretagare, samarbete och hopp!

Till alla småföretagare och entreprenörer som har det tufft just nu, till er har jag ett förslag. Var generösa! 

Om vi småföretagare går samman och hjälper varandra, då kan vi klara denna kris, som coronan ställer till med i näringslivet. Hälsan är det viktigaste vi har och den måste prioriteras. Men den påverkan som smittan har på våra verksamheter är också viktig. Det kommer en tid efter coronan och vi kan inte vänta med att förbereda oss på den.

Vad har du som du kan ge bort, utan att det kostar dig något? Någon speciell kunskap kanske. Vad har du och ditt företag för resurser som står outnyttjade just nu, som någon annan entreprenör kan ha nytta av?

Jag själv kan erbjuda reflektionssamtal. Jag planerar också en MasterMind-grupp för entreprenörer. Gratis naturligtvis! Jag tror att det är viktigt att vi delar med oss av våra erfarenheter på ett strukturerat sätt (Läs mer nedan).

Vad kan du bidra med? 

Vilken tjänst eller kunskap kan du ge bort utan att det kostar dig själv för mycket? 

  • Kanske är du en fena på något tekniskt inom IT
  • eller kan du skapa samkörning för transporter på något vis? 
  • Har du tillgång till luftiga lokaler där det går att hålla möten, trots smittspridningsrisken, typ en jättekåta eller ett dometält eller en uteservering? 
  • Kanske har du någon e-kurs du kan ge bort. Eller en e-bok? 
  • Är du coach? Då kan du ge bort lite coaching gratis till någon som verkligen behöver det. 
  • Har du ett tryckeri som ekar tomt, eller en 3D-printer 
  • Sitter du inne med kunskaper inom diverse hantverk, som du kan dela med dig av? 
  • Är du verksam inom kursverksamheten? Du kanske kan hålla gratis introkurser on line? 
  • Har du inne på juridiska kunskaper som kan hjälpa andra? 

Kika igenom era resurser, de som står outnyttjade just nu och börja dela med er. Gå igenom era kunskaper och fundera på vilka ni kan dela med er av. Du blir ju inte av med dem för att du ger bort dem! Jag tror att generositet är en bra början på framtiden. Samtidigt är det ju ett sätt att bygga ut ert nätverk inför framtiden.

Det viktigaste är att skapa hopp och tilltro till oss själva och varandra. Tillsammans fixar vi detta också!

MasterMind – en struktur för hjälp och feedback. 6 – 8 personer träffas och stödjer varandra med vad respektive deltagare behöver hjälp med, i form av idéer, erfarenheter, råd och kontakter.  Det är supereffektivt och enkelt. I dessa tider så kör man detta on line. Är du nyfiken och vill vara med, gå in på mindstretching.se och anmäl ditt intresse.